نصب شیرآلات توالت توکار می تواند هیجان انگیز و همزمان چالشی باشد. این نوع نصب، علاوه بر نصب بخشهای قابل مشاهده مانند دسته اهرمی و هولدر، به نصب قسمت های درون دیوار نظیر بدنه مرکزی و خروجی هولدر نیز می پردازد. از آنجایی که نصب صحیح این شیرآلات تأثیر زیادی بر عملکرد درست آن ها و جلوگیری از دردسرهای بعدی دارد، ضروری است که مراحل مختلف این نصب با دقت و طبق استانداردهای مشخص انجام گیرد. در این مقاله، مراحل گام به گام نصب شیر توالت توکار، از آماده سازی محل نصب تا انجام تست های مورد نیاز، بررسی می شود تا کاربران بتوانند با آگاهی کامل این فرآیند را انجام دهند و یا با اطمینان بر کار نصاب نظارت نمایند.
نصب شیر توالت توکار
یکی از بخش های شیرآلات توکار، شیر توالت است. مانند نصب شیر توالت از نوع روکار، که شامل نصب بدنه شیر و قلاب شیلنگ توالت بر روی دیوار است، نصب شیر توالت توکار نیز شامل نصب دو بخش دسته اهرمی و مجموعه هولدر و شیلنگ بر روی دیوار است. با این تفاوت که بخش های درون دیوار مانند بدنه مرکزی و خروجی مربوط به هولدر نیز در زمان نصب انجام می شود و نه در زمان لوله کشی کلی ساختمان. علاوه بر این، در زمان نصب شیرآلات توکار باید زمانی برای انجام تست فشار و خشک شدن سیمان بعد از تأیید وضعیت لوله و اتصالات در نظر بگیرید. در حالی که، نصب شیرآلات به صورت روکار نیازی به این نوع تست ها ندارد و لوله ها قبلاً در دیوار تعبیه و محل نصب شیر توالت بر روی دیوار نیز مشخص شده است. البته، همانطور که در راهنمای خرید شیرآلات توکار، آمده است در زمان انتخاب شیرآلات توکار باید نکاتی فراتر از تفاوت نوع نصب شیرآلات را در نظر داشته باشید.
مراحل نصب شیر توکار توالت به شرح زیر است:
-
پیش از شروع عملیات نصب باید، طبق ارتفاع نصب شیرآلات توکار محل تعبیه بدنه مرکزی و خروجی هولدر شیلنگ توالت را بر روی دیوار علامت بزنید. بسته به تمایل و نیاز خود می توانید هر کدام از این دو قطعه را در سمت چپ یا راست، امّا حتماً در یک راستای افقی، قرار دهید.
-
محل نصب بدنه مرکزی و خروجی هولدر را در ارتفاع 75 سانتی متری از کف در نظر بگیرید.
-
بهتر است فاصله بین مرکز بدنه مرکزی و مرکز خروجی هولدر 15 تا 20 سانتی متر باشد.
-
ارتفاع نصب بدنه مرکزی 100 سانتی متر از کف است.
-
در محل های علامت زده شده عمق مورد نیاز برای نصب بدنه مرکزی و خروجی هولدر شیلنگ توالت را ایجاد کنید.
-
حداقل عمق مورد نیاز جهت نصب بدنه مرکزی 5 سانتی متر است.
-
حداکثر عمق مورد نیاز جهت نصب بدنه مرکزی 9 سانتی متر است.
-
عمق مورد نیاز نصب بدنه خروجی هولدر 2 تا 3 سانتی متر است.
-
به کمک تراز حباب دار روی درپوش و یا تراز لیزری بدنه مرکزی را تراز و و سپس در جای خود پیچ کنید.
-
سپس بدنه خروجی هولدر را نیز در راستای بدنه مرکزی، با فاصله 15 تا 20 سانتی متر، پیچ کنید.
-
طبق راهنمای روی بدنه لوله کشی را انجام دهید و لوله آب سرد و گرم را به ورودی های مربوطه در بدنه مرکزی متصل کنید. برای نصب توصیه می شود از لوله ۵ لایه استفاده نمایید.
-
حتماً اتصالات و لوله کشی را پیش از سیمان کاری به مدت 48 ساعت، به کمک پمپ فشار دستی، تحت فشار 3 الی 6 بار قرار دهید تا از عدم نشتی و عملکرد صحیح آن مطمئن شوید.
-
برای اطمینان از باز بودن مسیر آب درون لوله و خروج رسوبات، حتماً پیش از سیمان کاری، در پوش ها را به طور موقت بردارید و برای چند لحظه آب را باز بگذارید.
-
پس از انجام این تست ها نوبت سیمان کاری و سپس کاشی کاری است. حتماً 24 تا 48 ساعت برای خشک شدن سیمان در نظر بگیرید و سپس کاشی کاری را شروع کنید.
-
زمانی که به محل قرار گرفتن بدنه مرکزی و خروجی هولدر رسیدید، با سرامیک بُر محل خروج بدنه مرکزی از کاشی را به قطر 7 الی 8 سانتی متر و محل خروج هولدر را به قطر 3 الی 4 سانتی متر برش دهید. پیش از اینکه کاشی ها را در جای خود محکم کنید حتماً باید این موارد را چک نمایید:
-
سطح کاشی پس از قرار گرفتن دور کاور پلاستیکی بدنه مرکزی باید در ”ناحیه کاشی کاری“ باشد، نه عقب تر و نه جلوتر.
-
لوله خروجی هولدر نباید از سطح کاشی بیرون بزند و حداکثر عمق آن درون دیوار ۱ سانتی متر است.
-
در صورت مغایرت وضعیت موجود با این الزامات باید اختلاف را برطرف و با کنده کاری یا سیمان کاری عمق قرار گرفتن بدنه مرکزی و خروجی هولدر را درون دیوار تنظیم کنید.
-
حتماً در صورت جابجایی بدنه مرکزی و خروجی هولدر دوباره تراز آن را به وسیله تراز حباب دار یا لیزری کنترل نمایید.
-
برای نصب بخش های روی دیوار، باید بعد از اتمام کاشی کاری کاور پلاستیکی محافظ بدنه مرکزی را با استفاده از کاتر یا تیغ اره برش دهید. بهتر است ابتدا محل برش را بر روی کاور علامت گذاری کنید تا این کار هر چه تمیزتر انجام شود.
-
در این مرحله باید درز بین کاشی و بخش بیرون زده بدنه مرکزی و و درز بین کاشی و و بخش بیرون زده لوله خروجی هولدر را با استفاده از چسب آکواریوم (یا سیلیکونی) آب بند کنید.
در این مقاله نحوه نصب شیر توالت توکار برای کاربران عادی و تأسیسات کاران با تجربه، به صورت قدم به قدم، آورده شده است. همانطور که قبلاً در راهنمای خرید شیر توالت اشاره شد، شیرآلات دستشویی از نظر نصب به دو نوع شیرآلات توکار و شیرآلات روکار تقسیم می شوند. از آنجا که ساز و کار اصلی شیرآلات توکار درون دیوار قرار می گیرد و تمامی مراحل تست نیز باید در زمان نصب انجام شود، نصب شیرآلات توکار پیچیدگی های بیشتری دارد. البته، در زمان خرید شیرآلات باید نکات دیگری را در نیز نظر بگیرید که در راهنمای خرید شیرآلات به طور کامل بررسی شده اند.
مطالعه بیشتر:
استفاده از این مقاله صرفا با لینک فعال مجاز است.
دسته بندی: راهنمای نصب شیرآلات توکار بلاگ دانستنی های شیر توالت